Corona

Sorry, this page is only available in Dutch.

Indien je reis door COVID-19 maatregelen niet kan doorgaan, dan kun je onder voorwaarden gratis omboeken of tot 24 uur van tevoren annuleren.

Daarvoor zijn de flexibele annuleringsvoorwaarden in het leven geroepen die alleen betrekking hebben op Covid-19 gerelateerde annuleringen.

Hieronder vind je de vragen en antwoorden die betrekking hebben op de voorwaarden van de flexibele annuleringsvoorwaarden.

 

Kan ik gratis omboeken?

Je kunt je boeking altijd gratis verplaatsen. Samen met Wilde Campers bepaal je een nieuwe datum die jou het beste uit komt. Heb je nog geen nieuwe datum? Dan kun je die ook later vastleggen. Zo hoef je je camper reis nooit mis te lopen.

 

Wat zijn de flexibele annuleringsvoorwaarden?

Moet je in een uiterst geval toch annuleren? Voor boekingen die vanaf 26 januari 2021 zijn gemaakt gelden speciale annuleringsvoorwaarden. Dit is van toepassing als de geplande reis niet door kan gaan vanwege COVID-19-gerelateerde maatregelen.

Boekingen gemaakt vanaf 26 januari 2021 kunnen tot 24 uur voor vertrek geannuleerd of gratis omgeboekt worden. Je meldt je annulering direct wanneer de beperking is aangekondigd.

Bij annulering onder deze voorwaarden ontvang je een cashback van 85% van de totale huursom. De overige 15% krijg je retour in de vorm van een kortingsvoucher van 15%. Deze voucher is 18 maanden geldig.

 

Ik wil mijn boeking annuleren. Ben ik dan mijn geld kwijt?

Als je reis niet door kan gaan door corona maatregelen kun je tot 24 uur van tevoren annuleren. Je krijgt dan 85% van de totale huursom terug. De overige 15% krijg je retour in de vorm van een kortingsvoucher van 15% Deze voucher is 18 maanden geldig. In alle andere gevallen gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. Wel heb je altijd de optie om je boeking gratis te verplaatsen. Samen met de verhuurder bepaal je een nieuwe datum die jou het beste uit komt. Heb je nog geen nieuwe datum? Dan kun je die ook later vastleggen. Zo kan je reis gewoon doorgaan zonder kosten.

 

Er worden striktere corona maatregelen ingevoerd. Wat betekent dit voor mijn boeking?

Alleen wanneer je reis onmogelijk door kan gaan door de corona maatregelen kun je gebruik maken van de flexibele annuleringsregeling, bijvoorbeeld wanneer de overheid reizen verboden heeft. Is dit niet het geval dan kun je altijd in overleg met Wilde Campers proberen een nieuwe datum te plannen voor je reis. Zo kan je reis gewoon doorgaan zonder verdere kosten.

 

Mijn oorspronkelijke reisplannen zijn niet meer uitvoerbaar door corona maatregelen. Wat kan ik nu doen?

Wanneer de situatie op jouw oorspronkelijke bestemming verandert, kun je je reisplannen eenvoudig aanpassen met de camper. Je kunt altijd je route of bestemming aanpassen, zelfs onderweg. Als je toch liever wil vasthouden aan je oorspronkelijke plannen dan kun je altijd in overleg met Wilde Campers een nieuwe datum plannen voor je reis. Zo kan je reis gewoon doorgaan zonder verdere kosten. Zolang het door corona maatregelen niet onmogelijk is om op reis te gaan kun je helaas geen aanspraak maken op onze flexibele annuleringsregeling.

 

De situatie rond corona verslechtert en ik ga liever niet meer op reis op de oorspronkelijke boekingsdata. Wat kan ik nu doen?

In dit geval raden we aan om in overleg met Wilde Campers een nieuwe datum te plannen voor je reis. Zo kan je reis gewoon doorgaan zonder verdere kosten. Zolang het door corona maatregelen niet onmogelijk is om op reis te gaan kun je helaas geen aanspraak maken op onze flexibele annuleringsregeling.

 

De overheid heeft verboden om op vakantie te gaan. Kan ik gebruik maken van de flexibele annuleringsregeling?

Ja, als het verboden is om op vakantie te gaan dan maak je aanspraak op onze flexibele annuleringsregeling.

 

Alle campings en camperplaatsen zijn gesloten. Kan ik gebruik maken van de flexibele annuleringsregeling?

Als alle campings en camperplaatsen in Nederland gesloten zijn en de grenzen met het buitenland ook, dan kun je feitelijk niet op reis met de camper. Daarom kun je dan aanspraak maken op onze flexibele annuleringsregeling.

 

De grenzen met het buitenland zijn gesloten en ik wilde graag naar het buitenland. Kan ik gebruik maken van de annuleringsregeling?

Als je voornemens was om de grens over te gaan maar dit is absoluut onmogelijk, dan kun je aanspraak maken op onze flexibele annuleringsregeling.

 

Ik heb een camper gehuurd voor het bezoeken van een evenement dat vanwege corona maatregelen is geannuleerd. Kan ik gebruik maken van de annuleringsregeling?

In dit geval kun je geen aanspraak maken op onze flexibele annuleringsregeling.

 

Enkele dagen voor de startdatum van jouw boeking voert de overheid nieuwe maatregelen in waardoor reizen met een camper niet meer mogelijk is. Kan ik gebruik maken van de annuleringsregeling?

Je kunt in deze situatie tot 24 uur voor vertrek annuleren. Zorg dat je je annulering direct meldt zodra de beperking is aangekondigd.

 

Ik ben ziek, of iemand in mijn reisgezelschap is ziek. Kan ik gebruik maken van de annuleringsregeling?

Je maakt helaas geen aanspraak op onze flexibele annuleringsregeling, dus de reguliere annuleringsvoorwaarden zijn van kracht. Je kunt je natuurlijk wel verzekeren tegen annuleringskosten bij ziekte met een normale annuleringsverzekering of reisverzekering.

 

Mijn oorspronkelijke land van bestemming staat geen toeristische reizen meer toe. Nu moet ik een andere bestemming kiezen. Kan ik gebruik maken van de annuleringsregeling?

In dit geval kun je in overleg met de verhuurder proberen een nieuwe datum te plannen voor je reis. Je maakt helaas geen aanspraak op onze flexibele annuleringsregeling, dus de reguliere annuleringsvoorwaarden zijn van kracht.

 

De specifieke camping waar ik naartoe wil is gesloten of volgeboekt. Kan ik gebruik maken van de annuleringsregeling?

Je maakt helaas geen aanspraak op onze flexibele annuleringsregeling, dus de reguliere annuleringsvoorwaarden zijn van kracht.

 

Ik heb een reden om te annuleren die geen verband houdt met Covid-19 maatregelen. Bijvoorbeeld: De weersverwachtingen vallen tegen en mijn vakantie dreigt in het water te vallen. Kan ik gebruik maken van de annuleringsregeling?

Je maakt helaas geen aanspraak op onze flexibele annuleringsregeling, dus de reguliere annuleringsvoorwaarden zijn van kracht.